Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Tudd meg, mikor van szükséged új mobilra az idei Black Fridayen!

Mára az okostelefonok az életünk szerves részévé váltak, és mindenki szeretné a legújabb fejlesztéseket jó áron megvenni - itt az alkalom, szerezz be új mobilt az idei Black Friday-en!

Az idei Black Friday rengeteg lehetőséget kínál arra, hogy kedvező áron beszerezzünk egy új okostelefont magunknak. De egyáltalán mikor érdemes lecserélni régi készülékünket egy újra? Ebben a cikkben megvizsgáljuk a legfontosabb szempontokat, amelyek segíthetnek döntést hozni.

 

Az egyik legfontosabb szempont az okostelefonod teljesítménye. Ha észreveszed, hogy a régi készüléked már nem képes tartani a lépést a mai alkalmazások és játékok igényeivel, akkor ideje lehet egy frissítésnek. Ha a te készüléked még megbirkózik velük, akkor nem feltétlenül kell váltanod!

 

Az új okostelefonok rendszerint erősebb processzorokkal és több memóriával rendelkeznek, ezenkívül az új készülékeknek rendszerint több tárhelyük is van, így több fotót, videót és alkalmazást tárolhatsz rajtuk. De ez elegendő ok a telefoncserére? Nem mindig. Vásárolj a meglévő készülékedhez felhő alapú tárhelyet, így külön emiatt biztosan nem kell lecserélned azt!

 

Figyelj telefonod akkumulátorának élettartamára és állapotára is. Az idő múlásával az okostelefonok akksija elveszítheti kapacitását, és emiatt kevesebb ideig bírja egyetlen töltéssel. Ha naponta többször kell töltened a készülékedet, vagy a telefonod csak néhány órát bír egyetlen töltéssel, akkor új készülék vásárlásra helyett előbb vadiúj akkumulátort szereltess bele, ami az esetek döntő többségében megoldás lesz.

 

Természetesen nem maradhat ki a sorból a telefonkamera minősége sem, hiszen ezek rohamosan fejlődnek, és ma már valóban lenyűgöző fotókat és videókat lehet készíteni velük. Ha fontos számodra a fotózás, vagy gyakran használod a készülékedet videófelvételek készítésére, akkor az újabb kamera technológiával rendelkező készülékeket érdemes alaposan megnézned magadnak. Ráadásul az új okostelefonok általában több kamerával és fejlett képszenzorokkal rendelkeznek, így jobb minőségű felvételeket készíthetsz velük. De ha csak a social média profiljaidra rakod ki az így létrehozott tartalmakat, akkor a régi is ki fog sokáig szolgálni. 

 

Ha a régi telefonod már nem kap frissítéseket, vagy nehezen futnak rajta a legújabb szoftverek, akkor érdemes lehet egy új készüléket választanod.

 

Ha a fentiek alapján mégis új készülék vásárlása mellett döntesz és meg is van a vadiúj szerzemény, a régit még bármikor eladományozhatod, vagy eladhatod, hiszen valaki még biztosan fog örülni neki.