Kik vagyunk mi? Tovább a magazinra

A HelloBlackFriday egy akciófigyelő portál, ami segít eligazodni a Black Friday …….

Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Miért van ennyi különböző időpontja a 2022-es Black Friday-nek?

Black Friday 2022: Bár a megnevezés eredetileg tényleg egy konkrét napot jelölt, de a Black Friday ma már az óriási kedvezmények és a kezdődő karácsonyi vásárlási láz fogalmává vált. Ezért az időpontja sem egyetlen nap.

Ahogyan azt egy korábbi cikkünkben már megosztottuk, a Black Friday, azaz fekete péntek a hálaadást követő péntek megnevezése az Egyesült Államokban. Ez a nap 2022-ben november 25-e.

Ám a kereskedők kreativitásának köszönhetően a legtöbbek számára a Black Friday jelenleg egyet jelent a legkedvezőbb akciókkal és a karácsonyi előtti vásárlás kihagyhatatlan lehetőségeivel. Éppen ezért már nemcsak egyetlen napot, hanem egy egész időszakot lefed – mindezt változatos neveken és időpontokban.

 

Például a MediaMarktnál Black Novembert tartanak, és már a hónap második hetében megosztották kiemelt ajánlataikat. Az előrehozott akciókkal természetesen nincsenek egyedül, számos üzlet és webáruház dönt úgy, hogy az eredeti időpont előtt jóval meghirdeti különleges akcióit, így a vásárlók egyre korábban válogathatnak az ajánlatok közül.

 

Ez egyrészt a figyelemfelhívásnak is jó módszere, így az adott üzletek hatékonyan kitűnhetnek a tömegből. Másfelől arra sarkallja a vásárlókat, hogy minél előbb vegyék meg a vágyott termékeket – „Ki tudja, lesz-e még hasonlóan kedvező akció?” alapon. Tehát az előrehozott időpontok előnyt és nagyobb bevételt is jelenthetnek a kereskedőknek.

 

Mi történik akkor, ha túl korán csapunk le egy akciós lehetőségre, és később találunk egy még kedvezőbb ajánlatot? Esetleg mégsem szeretnénk egy-egy terméket, mert nincs rá szükségünk? Pánikra semmi ok, online vásárlás esetén tizennégy napos elállási joggal élhetünk. Azaz, ha meggondoljuk magunkat, indoklás nélkül lemondhatjuk a vásárlásunkat.

A tudatosság jegyében azt javasoljuk, hogy mindenki előre tervezze meg a Black Friday vásárlásait, nézzen utána az akciók tényleges mértékének, és tájékozódjon minél több forrásból. Így lehet meghozni a legbiztosabb döntést, amit később sem fogunk megbánni.