Kik vagyunk mi? Tovább a magazinra

A HelloBlackFriday egy akciófigyelő portál, ami segít eligazodni a Black Friday …….

Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Így vásárolhatsz biztonságosan a 2022-es Black Friday során

Black Friday 2022: Mire érdemes odafigyelni a Black Friday vásárlások kapcsán? Hogyan lehet kiszűrni a kamu ajánlatokat? Ismerd meg a legfőbb aranyszabályokat!

Egyre közelebb kerülünk az idei Black Friday hivatalos napjához, ami azt is jelenti, hogy folyamatosan nő a kedvezményes ajánlatok mennyisége. Napi szinten jelennek meg az olyan hirdetések, amik a kihagyhatatlannak tűnő akciókra hívják fel a figyelmünket. Azonban nem árt résen lenni, hiszen nem biztos, hogy minden leárazás annyira nagyszerű, mint amilyennek első pillantásra tűnik.

Most bemutatjuk, hogy mi mindenre érdemes odafigyelni akcióvadászat közben – bár ezek a tanácsok nemcsak a Black Friday idején, hanem általánosságban is igazak. Ezért azt javasoljuk, hogy a következő tippjeinket a jövőben is tartsd észben!

 

Válassz olyan oldalt, amit már ismersz!

Tóth Roland, a Furbify marketingszakértője úgy látja, hogy sokan a tapasztalatlanságuk miatt dőlnek be a kecsegtetőnek tűnő ajánlatoknak. Bár elsőre azt gondolhatnánk, hogy ez főként az idősebb generációra jellemző, ez közel sincs így.

„Ne feledjük: ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az általában nem igaz. Éppen ezért sokkal biztonságosabb olyan oldalról vásárolni, amit már ismerünk. Ha mégis idegen oldalra tévedünk, akkor előbb ellenőrizzük a weboldalak címét (URL-jét), és az is hasznos segítség, ha van a gépünkön (telefonunkon és tabletünkön is) fizetett vírusírtó program.”

 

Kerüld el a vírusokat!

A kártékony oldalak és programok sok bosszúságot tudnak okozni, például elterelhetik a böngészést, folyton előugró ablakok nyílnak meg, kéretlen naptárbejegyzések bukkanhatnak fel. Ha mindezt elkerülnéd, továbbra is ajánlott, hogy csak az ismert és bevált oldalakat látogasd. De emellett fontos tényező lehet a vírusirtó programok használata.
Ezt a pontot így fejtette ki a szakértő: „Főleg a felnőtt tartalommal rendelkező oldalak, illetve a közösségi oldalak reklámjai, hamis hírei vagy az e-mailben érkező spam levelek okoznak gondot. Tapasztalataink szerint, akik csak internetezésre, videók nézésére vásárolnak gépet, azok nem szívesen költenek fizetett vírusirtóra, pedig nagy szükség lenne rá... Nyilván nem lehet mindent kiszűrni, de a legtöbb esetben segítene, ha tudnák az emberek, hogy mit csinálnak. Használjanak vírusírtót PC-re, notebookra és telefonra egyaránt. Ne iratkozzanak fel hírlevélre, illetve, ha ezt megtették, tudják meg azt is, hogy hol lehet leiratkozni.”

 

Védd az adataidat!

A különféle adathalász oldalaknak sokan válnak az áldozataivá, mert meggondolatlanul megosztják az adataikat egy-egy nyeremény reményében. Fontos odafigyelni és utánajárni, hogy milyen nyereményjátékokhoz csatlakozunk, ki a szervező, mennyire hiteles az adott aktivitás. Tóth Roland így foglalta össze a lényeget: „Ne dőljenek be a nyereményjátékoknak, és ne adják ki a személyes adataikat, bankszámlaszámukat, PIN-kódjukat senkinek!”