Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Energiahatékony otthon Black Fridayen vásárolt eszközökkel!

Az energiahatékony otthonnal nemcsak a környezet terhelését csökkentheted, hanem hosszú távon jelentős megtakarításokat is elérhetsz.

Ráadásul a Black Friday egy kiváló alkalom lehet arra, hogy olyan eszközöket vásárolj, amelyek segítenek csökkenteni az otthoni energiafogyasztásodon, ezért ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk, milyen konkrét eszközöket érdemes beszerezned ezen a nagyszerű napon.

 

1.) LED a lelke mindennek

 

Az energiatakarékos LED izzók és lámpák rendkívül hatékonyak, és hosszú élettartammal rendelkeznek. A hagyományos izzókkal szemben ugyanis jóval kevesebb energiát használnak fel, miközben ugyanolyan fényerőt biztosítanak. Éppen ezért az idei Black Friday alatt érdemes elgondolkodnod a régi izzók lecserélésén, ami jelentősen lecsökkentheti az otthoni világítással járó energiafogyasztásodat. Ugyanígy a LED technológiájú tévékkel is hozzájárulhatsz a barátságosabb villanyszámlához. 

 

2.) Hűts te is energiahatékonyan!

 

Nem biztos, hogy tudtad, de a hűtőszekrény és a fagyasztó otthonod egyik legnagyobb energiafogyasztója. Ezért különösen fontos, hogy ha teheted, akkor ezekből energiahatékony modelleket válassz, amik kifejezetten alacsonyabb energiafelhasználásra vannak tervezve. Például olyan funkciókat kínálnak, mint a hőszigetelt ajtók és a digitális hőmérsékletszabályozás, amelyek segítenek minimalizálni az energiapazarlást. A Black Friday ideális lehetőség arra, hogy lecseréljük régi hűtőnket és/vagy fagyasztónkat egy energiahatékonyabb változatra, hiszen az óriási akciók ezekre a termékekre is kiterjednek. 

 

3.) Hőszabályozás csak okosan

 

Az okos hőszabályozó rendszerekkel optimalizálhatod a fűtést és a hűtést is. Ezek az eszközök segítenek energiát megtakarítani azzal, hogy időzítés alapján szabályozzák a hőmérsékletet, vagy érzékelők segítségével érzékelik a jelenlétünket a lakásban. 

Ezen felül legtöbb esetben okostelefonos alkalmazások is tartoznak hozzájuk, így távolról is beállíthatjuk a kívánt hőmérsékletet, így mindig az optimális komfortot érhetjük el az energiahatékonyság megtartása mellett.

 

4.) Ez az enyém, ez a Nap!

 

A napkollektorok segítségével felhasználhatjuk a napenergiát otthonunk fűtéséhez és a meleg víz előállításához. Járj te is nyitott szemmel a Black Friday alatt, hiszen akciósan beszerezhető napkollektorokkal vagy napkollektor rendszerekkel hosszú távon jelentős energia megtakarítást érhetsz el, és csökkentheted otthonod környezeti lábnyomát is. 

 

5.) Energiahatékony konyhagépek

 

A konyhában használt berendezések jelentős energiafogyasztók lehetnek. Az energiatakarékos konyhagépek, mint például mosogatógépek, sütők és mikrohullámú sütők kevesebb energiát használnak fel, miközben maximális hatékonysággal látják el feladataikat. A Black Friday alatt érdemes elgondolkodnod a régi konyhagépek cseréjén olyan modellekre, amelyek energiatakarékosak és legtöbbször modernebbek, azaz számos hasznos, valamint kényelmi funkcióval is rendelkeznek. 

 

Összességében elmondhatjuk, hogy az energiahatékony otthon kialakítása a környezetvédelem és a pénzügyi megtakarítások szempontjából is kiemelten fontos. A Black Friday pedig remek alkalmat kínál az energiahatékony eszközök beszerzésére, így érdemes kihasználnod azokat a lehetőségeket, amikkel fenntarthatóbbá és gazdaságosabbá teheted az otthonodat.