Kik vagyunk mi? Tovább a magazinra

A HelloBlackFriday egy akciófigyelő portál, ami segít eligazodni a Black Friday …….

Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Black Friday slágertermékek: mire számít az Euronics?

A Black Friday akcióira sokan várnak, vásárlók és eladók egyaránt, hiszen ez az év egyik legforgalmasabb időszaka. Az Euronics megosztotta, hogy mit várnak a 2022-es fekete péntek szezontól

Az egyik legismertebb műszaki áruházlánc tapasztalatai szerint az online eladások évről évre növekednek a Black Friday során, aminek több oka is van: a különféle ajánlatokat jóval egyszerűbb és gyorsabb összehasonlítani az interneten, ráadásul ezzel a vásárlási formával időt és energiát is lehet spórolni.

 

A vásárlók hatékony kiszolgálása érdekében az Euronics is több napon át tartó Black Friday akciókat hirdet már évek óta. 2020-ban és 2021-ben is többnapos volt a Black Friday-szezon, a vásárlók pedig a teljes időszakot kihasználták az árkedvezmények érvényesítésére.

A legkeresettebb termékek köre minden évben hasonlóan alakul, de kisebb eltéréseket azért fel lehet fedezni. A legkapósabb termékek általában a háztartási kisgépek és szépségápolási eszközök, de a különféle számítástechnikai eszközöket is sokan viszik. Az utóbbi kategória 2020-ban „csak” a harmadik helyet szerezte meg, viszont egy évvel később, 2021-ben már a legnépszerűbb termékek a mobiltelefonok voltak.

 

Hogyan befolyásolják a Black Friday csábító akciói a keresletet?

A tavalyi évben a háztartási kisgépekből és szépségápolási termékekből 160%-kal, mobiltelefonból 90%-kal többet értékesített az Euronics a Black Friday időszakában az egy hónappal azelőtti azonos időszakhoz képest.

 

A legkelendőbb áruk 2021-ben az automata kávéfőzők voltak, amikett az air fryerek és az álló porszívók követtek. Mi lesz idén? Fazekas Bálint, az Euronics kereskedelmi ügyvezető igazgatója úgy gondolja, hogy 2022-ben is a háztartási kisgépek és a szépségápolási termékek lesznek a legnépszerűbbek, de a telefonok és a számítástechnikai kiegészítők iránti megnövekedett érdeklődés is várható. Az idei évben bevezetett új termékkör, a játékok kategóriájában is nagy mennyiségű eladást tervez a cég. A szakember jelezte, a szépségápolási termékek körében jellemzően a hajápolási eszközök és a férfi szépségápolási termékek, például haj- és szakállnyírók iránt nő meg a kereslet. Ezekben a termékkörökben nagyobb akciók és jelentős kínálat lehet.

A felsoroltakhoz idén csatlakozhatnak majd a televíziók is, hiszen az idei Black Friday időszaka fedésben van a foci-világbajnoksággal.